En ekstra hånd i en travl hverdag

Trægulve

Det naturlige valg.

Afholdt man en konkurrence for at finde den mest populære gulvtype, så ville trægulvene med stor sandsynlighed vinde markant. Der er nemlig noget helt særligt, hyggeligt og trygt ved naturmaterialet træ og gulvet er det helt oplagte sted - at bringe træet ind i dit hjem. Hos mig har jeg et stort udvalg af trægulve i flere forskellige gulvtyper, træsorter, sorteringer og med forskellige typer overfladebehandlinger - ligesom du ønsker.

4 forskellige hovedtyper af trægulve:

Plankegulve │Ved et plankegulve er gulvbrædderne lange, brede og overfladen består af et enkelt stykke træ, der dækker hele gulvbrættet. Det betydet, at du ved et plankegulv får det optimale ud af træets flotte naturlige udseende. Plankegulve kan lægges alle steder, hvor et trægulv er et egnet, men jo større rummet, hvor plankerne lægges er, jo mere kommer det flotte plankelook til udtryk.

Parketgulve │Ved et parketgulv er gulvbrættes overflade sammensat af flere stave. Det betyder, at der under produktionen af gulvet ikke skal bruges ligeså store træflader, hvilket fører til at parketgulv ofte er lidt billigere end plankegulve. Langt de fleste parketgulve er i dag 3-stavsparketer. Da parketter er sammensat af flere stave vil gulvet ofte få et lidt mere livligt udtryk.

Stavparket │Stavparket er måske bedre kendt under navnet sildebensparket. Et navn gulvet har fået efter det klassiske sildebensmønster som gulvet ofte lægges i. Ligesom ved et plankegulv består hvert gulvbræts overflade kun af et stykke træ, selve brættet er bare mindre i både længden og bredden. Stavparketter kan lægges i mange forskellige mønstre og det er nærmest kun fantasien som sætter grænserne. Derfor kan stavparket anvendes til at skabe et helt unikt gulv.

Skibsplank │Helt kort fortalt er et skibsplankegulv et plankegulv, hvor der er sat en gummifuge mellem bræddernes langsider. Denne gummifuge gør at gulvet minder om dækket på et gammelt træskib. En sort gummifuge er det traditionelle og mest udbredte valg, men du kan også få skibsplanker med grå eller hvide fuger. Hvide fuger er især meget smukke til de mørke træsorter.

Priser på trægulve?

Prisen på et trægulv afhænger af en række forskellige ting, hvoraf de vigtigste er gulvets kvalitet, gulvtypen og ikke mindst træsorten. Derfor kan det være svært at give et præcist bud på, hvad et trægulv koster.

Mangler du rådgivning om trægulve?

Med mere end 30 års erfaring med trægulve, er jeg altid klar til at rådgive dig. Så du får valgt det rette trægulv og dermed kan nyde dit gulv i rigtig mange år. Står du og har brug for et trægulv her og nu, har jeg altid et udvalg af gulve liggende klar - som kan leveres fra dag til dag.

Kontakt mig og få et uforpligtende tilbud.